iOS 5, reflektioner!

5 Okt

Jag har nu använt iOS 5 i några timmar och tänkte dela med mig av några tankar.

Jag gillar att dom snott notissystemet av Android då det ser mycket snyggare ut och fungerar mycket smidigare. Att man samtidigt får en glimt av vädret och aktier samtidigt försämrar inte saken. Och kan även tilläggas att dom lagt till ett gullig meddelandeljud som låter som någon visslar. Äntligen finns en annan bra än Tritone som man hör överallt.

iMessage fungerar även det bra. Lite krångligt bara att man skickar till epostadresser och inte till telefonnummer då man måste lägga till det på alla iPhone användare om man ska skicka gratis. Vilket man kanske iofs redan gjort.

Att dom sär-skilt på musik och videor är dock inget jag är jätte glad över. Kunde glatt lika gärna fortsatt som tidigare och inte bytt ut iPod ikonen mot en fulare Musik ikon.

Man kan nu vända på telefonen och få kalendern i veckovy vilket uppskattas. Att man även kan scrolla igenom sms:en i fullskärmsläge efter att man tryckt fram skrivbordet likaså.

Och att man nu kan använda telefonen och se allt uppdateras i realtid medans man synkroniserar med datorn och att flera appar kan installeras samtidigt är något som även det gör en lite gladare.

Men största nyheten är såklart iCloud. Och det fungerar.. bra. Kontakter och kalendern synkroniserades klanderfritt mellan min telefon och iPad. Men bilderna inte riktigt lika bra. Det var bara dem nytagna bilderna från iPhonen som även ploppade upp på iPaden. Därför blev det svårt att få gamla bilder från iPhonen till iPaden och tvärtom. Vilket är lite synd.

Men overall så är det en trevlig upplevelse att slå sig ner med ett nytt operativsystem.  Även om det mesta ser likadant ut och de flesta av dem 200 nyheterna lär man inte se röken av.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: