iMac 21″

1 Aug

Köpte en iMac idag. Den billigaste verisonen. 21″, 2,5GHz och 4Gb ram. För det som bryr sig. Var tvungen att installera Lion på den, då detta inte ingick från början. Gratis. Ca 45 minuter senare var det avklarat och jag kunde börja pilla på allvar. 

Jag äger redan en Macbook, aluminium versionen, så jag är van med OSX och allt sedan innan men kan ändå inte låta bli att förundras hur bra allt fungerar, speciellt på den större skärmen.

De flesta av finesserna i Lion är varmt välkomna, Launchpad och Mission Control. Även om dom nya gesterna tar ett tag att vänja sig vid. Men efter det fungerar dem bra. Speciellt med Magic Trackpad, som den heter. Den styrplattan som man kan välja till istället för en Magic Mouse.

Trackpaden fungerar bättre än väntat då det är riktigt skönt att slösurfa med ett finger istället för hela handen. Sen är den inte lika snabb som en mus men den är helt klart godkänd och smart gjort av Apple att släppa den till även stationära datorer. 

Många lovord har kastas över Apples produkter och minst lika många skällsord. Nu har i alla fall lovorden några fler ord på sin sida. Vilket dem förtjänar hur in låst man än blir och hur dyra dem än är..

Löjligt snygg är den också!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: