Filip och Fredriks Podcast

28 Jul

Gapa!

Hela podcasten startas med signaturmelodin På Torsdag är det Podcast igen (Gapa!) vilket fastnar i huvudet som en kardborreboll. Sen sätter dem igång. Sveriges mest kända duo. Filip och Fredrik. I 30-50 minuter pratar dom om allt möjligt. Allt från Ulf Brunnbergs sommar och Agneta Sjödins ”läromästare” till varför rika asiater inte kommer vara lika roliga som rika ryssar.

Dom hoppar från ett ämne till ett annat i brinnande frenesi. Och innan dom avslutat ett ämne har dom gått igenom minst 5-6 stycken. Allt från veckans nyheter till Nürnbergrättegången. Och allt händer så sömlöst att man fastnar i samtalet och släpps inte förrän det är slut. Kan tilläggas att dom pratar så fort att om man inte lyssnar i några sekunder så kan man helt tappa tråden. Men inom några sekunder byter dem ämne igen och man är på spåret igen .

Liksom signaturmelodins titel så är det alltså på torsdagar podcasten oftast släpps. Och ska hålla på till hösten i alla fall. Säkert längre eftersom jag tror att dom njuter av processen lika mycket som vi lyssnare gör. Eller njuter, blir upphetsade kanske är de rätta orden när dom två nästan skriker på varandra för att få sin syl i vädret och få berätta sin historia om någon speciell person.

Likt Bob Dylan så gjorde dom också en uppskattad show på Peace and Love där Fredrik äntligen berättade sin efterlängtade och hypade Julian Casablancas anekdot.

Men olikt Bob Dylan gjorde halva duon det utan tröja.

Annonser

2 svar to “Filip och Fredriks Podcast”

 1. Hanna augusti 4, 2011 den 11:56 f m #

  Världens bästa podcast och världens bästa duo!

  Mycket fint inlägg om det hela. Och en fin blogg med!

  • Anders augusti 4, 2011 den 12:16 e m #

   Bara att hålla med!

   Och man får tacka för de fina orden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: